Avem norocul de a trăi în vremuri când ustensilele și tehnicile sunt într-o îmbunătățire continuă, aspect extrem de vizibil și în domeniul amenajărilor de interioare. În acest sens, randările 3D vin atât în ajutorul designerilor, cât și al beneficiarilor, contribuind semnificativ la maximizarea calității serviciilor oferite și a satisfacției clienților. Randările 3D au avantajul faptului că sunt hiperrealiste și ușor customizabile, astfel clientul își poate forma o idee clară despre modul în care se vor îmbina formele, culorile și texturile.
O piesă foarte importantă, însă, este îndemânarea producătorului de mobilă de a da viață proiectului, iar în imaginile de mai jos poți vedea comparația.
Randări 3D
Rezultat final
Beneficiarii au dorit amplasarea unei mici bucătării în spațiul de sub scări, astfel am ales mobilier compact, amplasat pe un singur perete, care oferă în același timp și spațiu pentru păstrarea obiectelor necesare și libertate de mișcare.
Din punctul de vedere al compartimentării, această bucătărie este dotată cu o combinație de soluții de depozitare pentru menținerea în condiții optime a tuturor ustensilelor și produselor necesare. Sertarele cu glisiere tandem și amortizare sunt perfecte pentru tacâmuri și ustensile de gătit, corpul cu două uși prevăzut cu polițe
adăpostește atât farfurii, cât și vase de gătit, iar ingredientele de bază ocupă cele două coșuri Jolly.
Materialul ales este MDF-ul vopsit și frezat, pentru a menține stilul clasic și elegant al casei. În ceea ce privește paleta de culori am utilizat albul crem, care oferă aceeași versatilitate și longevitate a albului clasic, dar într-un ton ce emană căldură. Blatul este postformat, având astfel avantajul rezistenței în timp la uzură, zgârieturi și căldură, dar și a proprietăților igienice și antibacteriene. Decorul său amintește de aspectul betonului și completează perfect nuanța sofistricată a mobilierului.
Pentru această lucrare s-a dorit un aspect neconvențional, dar care să fie în ton cu designul din restul casei, cu trăsături clasice și sofisticate. Alegerea fronturilor din MDF frezat și a mânerelor și butonilor aurii a fost una evidentă în contextul dat, dar elementul de noutate și atracția principală este includerea unui colț de natură. Din acest motiv am renunțat la corpurile suspendate în favoarea unui corp înalt care adăpostește și frigiderul.
Materialul utilizat la confecționarea fronturilor este MDF-ul vopsit într-o nuanță de gri închis cu ușoare tente de
albastru. Tonurile de gri sunt perfecte pentru a da spațiilor un plus de confort, dar fără a renunța la mult dorita eleganță.
Elementul esențial al oricărei bucătării este capacitatea acesteia de a păstra în condiții optime toate produsele și ustensilele necesare, astfel ne-am asigurat că mobilierul dispune de soluții inteligente de depozitare, fără a sacrifica libertatea de mișcare. Am inclus în această bucătărie corpuri de diverse dimensiuni, cu sau fără polițe și, bineînțeles, și sertare cu amortizare. Unul din corpuri ascunde un coș Jolly, iar alături de el este o mașină de spălat vase încorporată.
Am simulat un perete din riflaje realizate din PAL în nuanța stejarului auriu, care are atât un rol decorativ, cât și unul practic. Acestea oferă unicitate și individualitate spațiului și contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare, oferind, de asemenea și patru spații generoase destinate plasării obiectelor decorative.
Pentru a evita aglomerarea vizuală am renunțat la bine-cunoscuta unitate de perete pentru living în favoarea unui corp suspendat cu sertare, care oferă suficient spațiu de depozitare pentru toate obiectele personale necesare în această încăpere.
Am pornit de la valorificarea ideii simetriei, în primul rând pentru că aceasta are un efect de liniștire și oferă echilibru interior, dar și pentru că este un element cheie al stilului dorit, și anume cel clasic.
Astfel, am realizat două corpuri înalte cu uși, dotate la interior cu multiple soluții de depozitare pentru a asigura păstrarea în conditții optime a tuturor obiectelor vestimentare. Am inclus polițe pentru îmbrăcămintea ce poate fi împăturită, bară de umerașe pentru rochii sau paltoane lungi, dar și sertare pentru lenjeria intimă.
Corpul din mijloc oferă, la rândul său, sertare suplimentare pentru o organizare perfectă a tuturor obiectelor personale ce nu se doresc a fi la vedere. Pentru acestea am utilizat glisiere tandem cu amortizare de la Blum care, datorită tehnologiei lor, permit deschiderea și închiderea lină și silențioasă a sertarelor și asigură păstrarea calității pe toată durata de viată a mobilierului.
În partea inferioară a ansamblului de corpuri am fixat o plintă, pentru plusul de eleganță oferit de mascarea picioarelor corpurilor de mobilier.
În cazul de față poziționarea patului pe peretele mai scund a fost o alegere evidentă. Patul, fiind realizat la comandă, a putut fi adaptat în așa fel încât tăblia acestuia să se încadreze perfect în spațiul dintre podea și tavan. Un alt avantaj demn de menționat este confortul de inegalat oferit de o astfel de tăblie tapițată, mai ales pentru persoanele care citesc în pat sau se uită la televizor.
Pe peretele opus al camerei am amplasat un birou ce oferă atât masă de lucru, cât și spații de depozitare a obiectelor personale. Am decis placarea unei părți a peretelui cu o placă de PAL în nuanța Nuc Lincoln, decor care prezintă pigmenți fini aurii. Astfel am reușit să adăugăm contrast și să dăm un plus de personalitate încăperii.
Aspectul holului ne influențează starea din momentul când intrăm în casă, astfel este recomandat să evităm dezordinea și aglomerarea vizuală.
Din acest motiv am proiectat pantofarul cu 3 compartimente, pentru organizarea perfectă a încălțămintei. Pe lângă aspentul funcțional, acesta este folosit și ca element de decor al holului, având fronturi realizate din MDF frezat și butoni aurii, prin care oferă un indiciu despre stilul adoptat în designul întregii case, și anume cel clasic. De asemenea, datorită părții superioare tapițate oferă confort în momentul încălțării, fără a mai fi necesară aplecarea.
Bineînțeles că nu puteam neglija cuierul, pentru care am combinat bucăți de pal tăiate la lungimi diferite, cu scopul de a da impresia de scânduri.
În ceea ce privește paleta de culori utilizată, albul este alegerea preferată a designerilor datorită aspectului curat și sofisticat pe care îl dă, dar și efectul său de liniștire este demn de menționat. Acesta am ales să îl combinăm cu tonuri neutre care, pe lângă plusul de căldură și sentimentul de siguranță pe care le oferă, contribuie semnificativ și la relaxare, datorită faptului că ne aduce mai aproape de natură.
Îți place această amenajare?
Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.
Alte proiecte
Descoperă și alte amenajări realizate de către PrimeArts.