Apartament în stil clasic în București

Avem norocul de a trăi în vremuri când ustensilele și tehnicile sunt într-o îmbunătățire continuă, aspect extrem de vizibil și în domeniul amenajărilor de interioare. În acest sens, randările 3D vin atât în ajutorul designerilor, cât și al beneficiarilor, contribuind semnificativ la maximizarea calității serviciilor oferite și a satisfacției clienților. Randările 3D au avantajul faptului că sunt hiperrealiste și ușor customizabile, astfel clientul își poate forma o idee clară despre modul în care se vor îmbina formele, culorile și texturile.

O piesă foarte importantă, însă, este îndemânarea producătorului de mobilă de a da viață proiectului, iar în imaginile de mai jos poți vedea comparația.

Randări 3D

R1
R4
R5
E_Living_2
E_Living_1.1

Rezultat final

r1 chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-din-mdf-frezat-alb-in-bucuresti-38
r4 chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-din-mdf-frezat-alb-in-bucuresti-31
r5 chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-din-mdf-frezat-alb-in-bucuresti-28
chameleonfurniture.ro-portofoliu-living-alb-cu-stejar-in-bucuresti-22
chameleonfurniture.ro-portofoliu-living-alb-cu-stejar-in-bucuresti-15

Spații amenajate

Pentru zona de bază am proiectat corpuri de dimensiuni diferite, dotate cu o combinație de soluții de depozitare precum polițe, sertare și coș Jolly. Astfel, absolut toate ustensilele de gătit sunt păstrate în condiții optime.

În ceea ce privește corpurile suspendate, destinate paharelor și cănilor, am decis să le configurăm cu fronturi cu sticlă pentru un aspect mai luminos.

Mobilierul a fost realizat cu fronturi frezate, pentru a se încadra perfect în starea de spirit a întregului apartament, caracterizată de eleganță și rafinament. Acest aspect este susținut și de utilizarea mânerelor și a bateriei pentru chiuvetă aurii.

Combinația de culori este una extrem de versatilă și atemporală. Nuanțele neutre oferă căldura specifică sentimentului de “acasă” și transmit siguranță și confort.

Pentru păstrarea aspectului aerisit am decis să renunțăm la clasica unitate de perete pentru living în favoarea corpurilor scunde plasate pe doi dintre pereți. Acestea sunt toate închise, pentru a nu aglomera vizual spațiul, iar fronturile sunt realizate din MDF frezat, deoarece stilul preferat este cel clasic.

Cele din dreptul îmbinării dintre pereti au partea superioară tapițată, fapt care crează un mic colț pentru lectură sau pentru copii. Corpul înalt plasat între ele are rolul de a delimita atât cele două zone în culori diferite ale peretelui, cât și corpurile cu tapițerie de cele simple.

Cel de-al doilea corp înalt, de lângă fereastră, este ideal pentru obiecte decorative, lumânări parfumate sau fotografii. Acesta se continuă cu o poliță îngustă ce se întinde în spatele canapelei, fiind destinată obiectelor necesare în momentele în care familia stă pe canapea.

Televizorul este plasat pe un corp deschis, realizat din PAL cu grosime de 36 mm. Acesta are spații de depozitare de diverse dimensiuni, oferind astfel posibilități suplimentare de organizare a cărților sau altor obiecte personale

Acest apartament este dotat cu un hol generos, astfel am decis să nu aglomerăm locul de la intrare cu multiple spații de depozitare. Am proiectat un pantofar cu un singur compartiment, folosind PAL pentru carcasă și MDF frezat pentru front, iar partea superioară a acestuia am tapițat-o pentru a oferi un plus de confort în momentul încălțării.

Pentru cuier am utilizat bucăți de PAL tăiate în bucăți de lățimi egale, pentru a da un efect de scânduri, iar nuanța aleasă este stejarul piatră, un decor cu textură fină și

elemente naturale delicate care îl fac perfect pentru combinația cu nuanțe deschise.

Partea lungă a holului, cea care face legătura între încăperi, am valorificat-o la maxim în scopul depozitării obiectelor vestimentare și a tuturor celorlalte obiecte personale ce nu se doresc a fi în camere.

Astfel am proiectat multiple corpuri de înălțimi diferite, fiind dotate la interior cu o combinație de polițe, sertare și bare de umerașe, pentru a oferi infinite posibilități de organizare, după propriile nevoi și preferințe.

Beneficiarii au o preferință spre stilul clasic, dorind ca întregul lor apartament să inspire eleganță împletită cu funcționalitate. Acest stil crează o atmosferă magică, ca de poveste, în care confortul este un element esențial. Pornind de la această idee, fronturile frezate, accesoriile aurii și oglinda mare, rotundă au fost o alegere evidentă.

Masca de lavoar suspendată oferă avantajul ușurinței cu care se poate curăța sub ea, aspect important în cadrul unei băi. De asemenea, în cazul în care ajunge apa pe pardoseala, mobila nu va fi afectată.

Una din provocările amenajării unei băi de mici dimensiuni este crearea spațiilor de depozitare suficiente, astfel am decis să dotăm acest corp cu 2 sertare cu amortizare, perfecte pentru păstrarea acelor produse utilizate frecvent în fața oglinzii.

De asemenea, spațiul de deasupra vasului de toaletă este ideal pentru plasarea unui corp suspendat cu polițe, unde pot fi organizate eficient toate celelalte produse necesare în baie.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către PrimeArts.

Casă în stil clasic în București
PrimeArts
octombrie 13, 2021
PrimeArts
octombrie 13, 2021