Bucătărie cu influențe clasice din MDF frezat vopsit în Onești

bucatarie-cu-influente-clasice-din-mdf-frezat-vopsit-in-onesti-2

„Și știu că am să plec pe altă planetă/Într-un alt spațiu mă duc, mi-am făcut rachetă.”

Așa spun versurile unui cântec cunoscut de la noi și trebuie să recunoaștem că așa simțim și noi când ne uităm la această bucătărie ce pare că a cuprins întreaga galaxie în ea. Și asta doar datorită blatului lustruit din granit ce învăluie ca un praf de stele tot spațiul: de la contrablat, la blatul de lucru și până la insulă.

Nu este o noutate faptul că albul este culoarea preferată de mulți dintre noi pentru mobila de bucătărie. Însă, asta nu înseamnă că automat vom obține un spațiu neprimitor, auster, deoarece combinațiile obținute în acest tip de bucătării pot fi cu adevărat fabuloase.

Design-ul ales pentru această bucătărie îmbină stilul clasic, prezent în fronturile din MDF frezat și vopsit, cu cel modern, regăsit în contrastul alb-negru, în accentele metalice și în iluminatul cu benzi LED.

Insula centrală atemporală realizată din compozit este, de asemenea, cea care creează un spațiu modern plin de farmec, perfect pentru timpul petrecut conversând și râzând cu familia și grupul de prieteni.

Datorită aspectului clasic al acestei bucătării, regăsim acea notă de sofisticat prezentă în toate marile bucătării cu pretenții. La această senzație contribuie și această culoare ce nu se va demoda niciodată, împreună cu finisajul mat al fronturilor, însă, în situația de față, deși albul predomină, el pare mai mult că vine în ajutorul blatului negru, oferindu-i susținere. Totodată, mânerele din aluminiu sunt cele care ridică finisajul alb mat al dulapurilor, iar, din acest motiv, am obținut un cadru mai cald.

Compartimentarea și organizarea corpurilor a fost special gândită pentru a acoperi toate nevoile clientei, mai ales când spațiile de depozitare sunt cu adevărat un “must-have”.

Blatul și contrablatul lucioase oferă intensitate încăperii, iar faptul că sunt ușor de curățat și extrem de durabile în timp și la erodare sunt cele mai mari plusuri. Pe lângă aceste două elemente este important să menționăm și masca de calorifer realizată prin traforare, ce a fost proiectată cu o aerisire prin grilajul decupat în blat.

Când discutăm despre funcționalitate, ne gândim și la modul în care centrala de încălzire a fost în așa fel „ascunsă”, încât la o primă vedere se poate confunda cu unul dintre corpurile liniei suspendate ale bucătăriei. În aceeași ordine de idei, observăm pe una dintre lateralele bucătăriei și televizorul încastrat cu o măiestrie și o atenție pe care puțini designeri pun accentul.

Liniile simple, dar de impact ale acestei bucătării la care s-a folosit și PAL-ul melaminat Alb Creta de la EGGER sunt întregite de benzile LED integrate, ce îmbogățesc suprafețele albe și le definesc.

Și în acest proiect elementele de feronerie sunt cele care fac diferența între o mobilă de serie și una de lux.  Mecanismele top de ridicare AVENTOS ale ușilor, precum și glisierele TANDEM, balamalele și accesoriile de la BLUM sunt cele care contribuie la plăcerea folosirii întregii bucătării. Datorită mecanismelor AVENTOS, ușile pliante cu ridicare se deschid extrem de ușor, se opresc în orice poziție dorită și se închid lin și silențios.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Gabriel Năfureanu.