Bucătărie din MDF frezat alb în București

chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-din-mdf-frezat-alb-in-bucuresti-33

Bucătăriile moderne au evoluat de la încăperea destinată gătirii și servirei mesei la spații multifuncționale, perfecte pentru a întări legaturile dintre membri familiei sau prieteni. Din acest punct de vedere lumea amenajării eficiente a lor este un adevărat labirint de idei creative, materiale și tehnologii noi și accesorizări originale.

Colaborarea cu un designer de interior te va asigura că bucătăria ta va îndeplini toate funcțiile necesare și, în același timp, va spune povestea locuinței tale și îți va exprima personalitatea. Pornind de la nevoile și cerințele personale, un profesionist își va folosi experiența acumulată pentru a-ți propune o varietate de soluții, ținând cont și de particularitățile încăperii și tendințe.

Configurația ideală a unei bucătării separă zonele de pregătire a mâncării, gătire și curățenie, dar în același timp păstrându-le la câțiva pași una față de cealaltă. Am profitat de dimensiunea spațiului disponibil și am ales să amplasăm mobilierul în forma literei L. Acesta este cel mai ergonomic și eficient mod de organizare, datorită faptului că se respectă fluxul tehnologic și contribuie, astfel, la maximizarea productivității. Într-o astfel de bucătărie toate produsele necesare sunt la îndemână, bine organizate, fără a fi înghesuite, iar blatul este generos.

Pentru zona de bază am proiectat corpuri de dimensiuni diferite, dotate cu o combinație de soluții de depozitare precum polițe, sertare și coș Jolly. Astfel, absolut toate ustensilele de gătit sunt păstrate în condiții optime.

În ceea ce privește corpurile suspendate, destinate paharelor și cănilor, am decis să le configurăm cu fronturi cu sticlă pentru un aspect mai luminos. Pe peretele alăturat am plasat un alt corp suspendat, de data aceasta deschis, prevăzut cu polițe, pentru a nu neglija obiectele decorative ce dau căldură și personalitate spațiului. Acesta oferă și un plus de contrast, fiind realizat din PAL într-un decor asemănător blatului.

Spațiul din spatele mesei ne-a oferit posibilitatea încastrării atât a electrocasnicelor, cât și a unor corpuri suplimentare destinate depozitării produselor de curățenie.

Mobilierul a fost realizat cu fronturi frezate, pentru a se încadra perfect în starea de spirit a întregului apartament, caracterizată de eleganță și rafinament. Acest aspect este susținut și de utilizarea mânerelor și a bateriei pentru chiuvetă aurii.

Combinația de culori este una extrem de versatilă și atemporală. Nuanțele neutre oferă căldura specifică sentimentului de “acasă” și transmit siguranță și confort. Pentru a crea contrast și adâncime am combinat cremul deschis și delicat cu nuanța stejarului auriu, un decor cu textură fină și elemente naturale delicate.

La realizarea acestui proiect am utilizat PAL pentru carcasele corpurilor, iar pentru fronturi am ales MDF-ul vopsit și frezat, material rezistent la umiditate și lovituri. Elementele de feronerie sunt de la Blum și, datorită tehnologiei lor, permit deschiderea și închiderea lină și silențioasă a sertarelor și ușilor și asigură păstrarea calității pe toată durata de viată a mobilierului.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.

PrimeArts
octombrie 18, 2021
Living alb cu stejar în București
PrimeArts
octombrie 11, 2021
PrimeArts
octombrie 11, 2021