Bucătărie clasică din MDF frezat în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-clasica-din-mdf-frezat-in-onesti-29

Bucătăria este numită, pe bună dreptate, inima casei, motiv pentru care trebuie să îi acorzi deosebită atenție în procesul de amenajare pentru a te asigura că îndeplinește cu success toate funcțiile sale și, în același timp, îți oglindește personalitatea.

Pe lângă funcția principală de spațiu pentru gătit, bucătăria este locul ideal pentru serile petrecute împreună cu ceilalți membri ai familiei sau reuniunile de weekend dintre prieteni.

Atemporală și versatilă, bucătăria realizată în stil clasic te va întâmpina peste ani și ani cu aceeași căldură și familiaritate ca acum, oferindu-ți un cadru intim în care să îți dezvolți creativitatea culinară. Acest stil nu este caracterizat de alegeri cromatice extravagante sau accesorizări excesive, punând, în schimb, mult accent pe latura practică a încăperii, iar pe parte estetică potrivindu-se excelent cu nuanțe neutre și linii sculptate.

Pentru a reprezenta cât mai bine acest stil, am ales să realizăm fronturile corpurilor din MDF vopsit și frezat și să completăm mobilierul cu o cornișă decorativă.

MDF-ul l-am vopsit într-o nuanță de gri cu un ton subtil albastru, nuanță elegantă și versatilă, ideală pentru spațiile care transmit siguranță și confort.

Un aspect esențial al bucătăriilor funcționale este capacitatea lor de depozitare. În acest scop am profitat de suprafața generoasă de care dispune încăperea și am amplasat mobilierul în forma literei L. Acest tip de amenajare oferă multiple soluții de depozitare pentru organizarea eficientă a tuturor ustensilelor. De asemenea, este foarte ergonomic, asigurând faptul că zonele principale de interes sunt bine separate, dar păstrându-le, în același timp, la câțiva pași una față de cealaltă.

Am optat pentru o combinație între dulapuri cu și fără polițe, sertare și coș Jolly pentru a oferi infinite posibilități de organizare a obiectelor. Din același motiv am proiectat corpuri suspendate înalte, ce ajung până la tavan. Am recomandat încorporarea unui scurgător de vase din inox pentru a evita încărcarea vizuală a bucătăriei cu acestea.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în această casă.

Living în stil clasic în Onești
Laurențiu Grădinaru
octombrie 27, 2021
Laurențiu Grădinaru
octombrie 27, 2021
Dormitor clasic cu pat tapițat în Onești
Laurențiu Grădinaru
octombrie 25, 2021
Laurențiu Grădinaru
octombrie 25, 2021