Dormitor clasic cu pat tapițat în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-dormitor-clasic-cu-pat-tapitat-in-onesti-25

Dormitorul este spațiul ce transmite siguranță, în care te poți izola față de agitația zilnică și zgomotul exterior, iar alegerea mobilierului la comandă este o soluție ideală pentru a te asigura că acesta îți va îndeplini toate nevoile și se va încadra perfect în stilul tău.

Designul dormitorului are un impact considerabil asupra calității somnului, motiv pentru care toate elementele, de la culori și materiale, până la forme și texturi au ca scop crearea unei atmosfere confortabile, ce invită la relaxare dar, desigur, fără a neglija componenta estetică.

Eleganța, echilibrul și bunul gust vor fi mereu în tendințe, fapt care face stilul clasic să fie atemporal. Acesta este extrem de versatil, fiind ușor de adaptat în funcție de suprafața disponibilă și preferințe.

Deși este adevărat că accesorizarea este o parte importantă a procesului de design, pentru dormitor recomandăm totuși un aspect simplu și aerisit, pentru facilitarea relaxării. În acest scop propunem soluții de depozitare multiple pentru a evita aglomerarea vizuală a camerei cu obiecte precum cărți sau produse de frumusețe.

Dressingul cu 6 uși îndeplinește cu succes acest rol, fiind înalt până în tavan pentru a oferi maximul de spațiu disponibil. Interiorul este dotat cu bare pentru umerașe pentru obiectele vestimentare lungi, polițe pentru cele care se pot împături și sertare pentru lenjeria intimă. Fronturile sunt realizate din MDF vopsit și frezat, iar corpul este completat în partea superioară de o cornișă cu rol decorativ, element specific stilului adoptat.

Protagonistul unui dormitor este, bineînțeles, patul, motiv pentru care am ales unul tapițat cu stofă, crem cu o tăblie ușor arcuită, înaltă și impunătoare. O astfel de tăblie sporește considerabil confortul, în special pentru persoanele care obișnuiesc să citească în pat sau să se uite la televior și, de asemenea, schimbă total aspectul dormitorului, indiferent de stilul în care acesta este amenajat. Patul este prevăzut cu 4 sertare, perfecte pentru depozitarea lenjeriei.

Simetria, componentă caracteristică stilului clasic, are un avantaj suplimentar în dormitor, și anume faptul că oferă, din punct de vedere psihologic, calm și echilibru, promovând astfel relaxarea în încăpere. Aceasta poate fi atinsă cu un minim de efort, prin poziționarea a două noptiere în lateralele patului. Ele sunt prevăzute cu câte două sertare pentru o mai bună organizare a obiectelor necesare a fi la îndemână pe timpul nopții. Atât acestea, cât și comoda din fața patului sunt confecționate din lemn masiv, material specific stilului de amenajare clasic.

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în această casă.

Living în stil clasic în Onești
Laurențiu Grădinaru
octombrie 27, 2021
Laurențiu Grădinaru
octombrie 27, 2021
Bucătărie clasică din MDF frezat în Onești
Laurențiu Grădinaru
octombrie 22, 2021
Laurențiu Grădinaru
octombrie 22, 2021