Casă modernă în Iași

Avem norocul de a trăi în vremuri când ustensilele și tehnicile sunt într-o îmbunătățire continuă, aspect extrem de vizibil și în domeniul amenajărilor de interioare. În acest sens, randările 3D vin atât în ajutorul designerilor, cât și al beneficiarilor, contribuind semnificativ la maximizarea calității serviciilor oferite și a satisfacției clienților. Randările 3D au avantajul faptului că sunt hiperrealiste și ușor customizabile, astfel clientul își poate forma o idee clară despre modul în care se vor îmbina formele, culorile și texturile.

O piesă foarte importantă, însă, este îndemânarea producătorului de mobilă de a da viață proiectului, iar în imaginile de mai jos poți vedea comparația.

Randări 3D

Living 1
Living Var2 a
Living Var2 b
Living Var2 c
Living Var2 d
Living Var2 e
var 2d
var 2e
var 2f

Rezultat final

Living 1 chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-living-room-020
Living Var2 a chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-hol-002
Living Var2 b chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-hol-004
Living Var2 c chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-living-room-011
Living Var2 d chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-living-room-001
Living Var2 e chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-living-room-008
var 2d chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-dormitor-010
var 2e chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-dormitor-003
var 2f chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-dormitor-012

Spații amenajate

Piesa centrală a acestui living este unitatea de perete din MDF curbat și formă unică ce oferă din start un aspect aparte. Idea de linii curbe în realizarea corpurilor de mobilier este relativ nouă, dar din ce în ce mai populară. Acestea promit un look futurist într-un cadru elegant, iar îmbinările în unghiuri ce permit urmărirea lor fără întrerupere asigură o senzație de fluiditate și relaxare.

Corpul de mobilier este prevăzut cu diverse compartimente cu și fără rafturi, dar și cu sertare cu glisiere tandem, pentru o organizare perfectă a obiectelor personale. Culoarea alba a acestuia contrastează și echilibrează albastrul tapetului.

Ni s-a comunicat nevoia multiplelor spații de depozitate, astfel am venit în ajutor cu o a doua unitate de perete dotată cu o combinație de rafturi deschise și compartimente cu uși cu sistem de deschidere push-to-open, de diverse forme și mărimi, menită să adăpostească atât cărți, cât și obiecte personale și decorative.

Deoarece spațiul ne permite, s-a dorit rezervarea unui colț al încăperii pentru a lua masa în familie sau cu prietenii. Astfel am creat o masă de dining în același stil cu biblioteca, pentru care am realizat picioare cu o formă unică din plăci de HDF prin presare la căldură. Bineînțeles că nu putea să lipsească măsuța de cafea, care este o variantă în miniatură a mesei de dining.

Utilizarea albului în dormitor aduce o senzație de prospețime și un aspect curat și aerisit. Pe lângă aceasta, ne oferă o bază foarte versatilă pentru adăugarea accentelor de culoare sau a altor nuanțe neutre complementare. Prin asocierea cu decorurile cu fibră de lemn am adăugat căldură și farmec spațiului.

Protagonistul unui dormitor este, bineînțeles, patul, iar câteva alegeri simple pot face o diferență enormă. S-a dorit un pat tapițat pentru plusul de eleganță și comfort pe care acestea îl oferă. Nuanța sa, deschisă și neutră vine să susțină aspectul cald al încăperii.

Este esențial într-un dormitor să dispunem de nenumărate soluții de depozitare pentru a evita încărcarea atmosferei. Astfel am propus un corp înalt, cu multiple compartimente, dotat cu rafturi, bare de umerașe și sertare, pentru organizarea optimă a tuturor produselor vestimentare. De asemenea, laterala sa am proiectat-o cu rafturi deschise pentru poziționarea parfumurilor sau a cosmeticelor.

Unitatea de perete din fața patului contribuie, la rândul ei, la economisirea spațiului, oferind posibilități suplimentare de organizare a obiectelor personale în compartimente de diverse forme și mărimi.

În ceea ce privește paleta de culori, am ales decorul coco bolo, un tip exotic de lemn îmbogățit prin intermediul liniilor texturii mai închise față de culoarea de bază.

Am proiectat un corp deschis cu o bară pentru umerașe, perfect pentru depozitarea hainelor de exterior, iar pe laterala lui am atașat o oglindă. De asemenea, băncuța

ascunde spații de depozitare pentru încălțăminte.

Nota de unicitate și personalitate este dată în special de riflajele care, pe lângă rolul decorativ, au și unul practic, și anume de a despărți holul de living. Prin inserarea riflajelor în designul de interior spațiul capătă mai multă personalitate și astfel se creează o atmosferă contemporană, dar în același timp primitoare și relaxantă.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Sergiu Pasciuc.

Recepție hotel în Onești
Sergiu Pasciuc
martie 3, 2022
Sergiu Pasciuc
martie 3, 2022