Recepție hotel în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-receptie-hotel-in-onesti-05

Pentru acest proiect, designerul a ţinut cont în primul rând de scopul pe care acest spaţiu îl are în funcționalitatea hotelului. Recepția – lobby-ul – este prima încăpere cu care turiștii iau contact, atunci își crează prima impresie despre hotel. De aceea, a creat un design classic cu nuanțe moderne în culori neutre: bejul, cremul, albul sunt culori extrem de versatile care au proprietatea de a calma și relaxa.

Un alt aspect important de care s-a ținut cont a fost durabilitatea, întrucat este o zonă extraordinar de tranzitată. Pentru mobilierul din recepție, au fost folosite materiale ecologice și reciclabile, ușor de prelucrat, întreținut și curățat, cu acelaşi grad de rezistenţă pe direcţii diferite. S-au combinat PAL melaminat  Décor Alb perlat, uni cu o grosime de 18mm, finisaj mat și PAL Melaminat Nuc Carini natur.

Mobilierul pentru recepție a fost conceput pentru a integra toate electronicele de care personalul are nevoie, într-un mod elegant și estetic. Deasemenea s-a creat și o compartimentare pentru chei și corepondență aferentă fiecărei camere de hotel.

Peretele din spatele recepției a fost îmbrăcat în PAL decor Nuc. Panourile s-au  aplicat direct peste finisajul pereților. O soluție decorativă, care utilizată cu moderație, a devenit spectaculoasă în ceea ce privește stilul și atmosfera obținute. Pe lângă avantajele decorative, această metodă are o durabilitate crescută, de zeci de ani în cazul în care panourile sunt întreținute corespunzător.

Totodată în acest asamblu au fost integrate și ușile filomuro. Aceste uși, cu tocul ascuns, sunt uși moderne de ultima generație ce contribuie esențial la amenajarea în stil minimalist a unui spațiu. Avantajele amenajării cu acest tip de uși, sunt de ordin estetic și de design, toate elementele precum balamalele, broasca și mânerul sunt ascunse, ușa devenind practic parte din perete.

Randări 3D

WhatsApp Image 2022-03-15 at 08.37.19 (4)
WhatsApp Image 2022-03-15 at 08.37.19 (3)
WhatsApp Image 2022-03-15 at 08.37.43
WhatsApp Image 2022-03-15 at 08.37.43 (1)

Rezultat final

chameleonfurniture.ro-portofoliu-receptie-hotel-in-onesti-08
chameleonfurniture.ro-portofoliu-receptie-hotel-in-onesti-03
chameleonfurniture.ro-portofoliu-receptie-hotel-in-onesti-02
chameleonfurniture.ro-portofoliu-receptie-hotel-in-onesti-34

Piesa de rezistență a acestui design este placa din centrul peretelui, aceasta creând iluzia unui perete cu apă curgătoare. Pentru un impact vizual plăcut s-au folosit plăci de  MDF frezate cu  modelul WHITE HEAVEN.

În completarea acestui design, partea centrală a mobilierului recepției a fost îmbrăcată în compozit alb, material cu proprietăți igienice foarte ridicate, rezistent la uzură, zgârieturi și mătuiri.

Ecranul publicitar a fost integrat  deasemenea într-un corp executat din PAL, îmbrăcat în compozit alb.

Prin aceasta lucrare s-a încercat integrarea elementelor necesare din lobby-ul hotelului în așa fel încât să se creeze un loc plăcut, spațios, dar totodată complet funcțional.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Sergiu Pasciuc.

Casă modernă în Iași
Sergiu Pasciuc
septembrie 10, 2021
Sergiu Pasciuc
septembrie 10, 2021