Cofetăria AnyCake din Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-cofetarie-in-onesti-31

Cofetaria “Any Cake“ din Onești a fost un proiect în care accentul s-a pus pe configurarea unui spațiu complet funcțional pentru angajați, dar cel mai important, relaxant pentru clienți.

Designul, cromatica și aranjamentul reprezintă criterii importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când amenajezi un spațiu în care se fabrică, se consumă și se vând dulciuri. Ca atare am ales un design simplu dar elegant. Culoarea principală este alb, pentru a evidenția multitudinea de culori din vitrinele de prăjituri.

Corpurile de bază au fost realizate din MDF alb frezat în stil clasic. Blatul ales poate fi utilizat atât pentru lucru cât și de decor, întrucât este rezistent la temperaturi ridicate, la aburi, detergenții și zgârieturi. Partea superioară a mobilierului a fost foarte bine compatimentată cu polițe și vitrine pentru a oferi posiblitatea expunerii a cât mai multe produse.

Cele doua vitrine au încadrat tejgheaua multifuncțională, decor simplu în partea frontală și bine compartimentată în partea posterioară cu sertare și rafturi.

Peretele lateral vitrinelor a fost placat cu MDF alb, frezat. Această tehnică oferă un aspect plăcut, protejează partea finisată de zgârieturi sau lovituri și maschează cablurile. Integrată în acest perete este o ușă care face legătura cu laboratorul, foarte utilă pentru angajați și discretă totodată.

Pentru a da un aer natural încăperii, designerul a adăugat două panouri cu licheni decorativi. Un concept din ce în ce mai des întâlnit care nu aduce doar avantaje din punct de vedere estetic cât și o serie de benificii în vederea creșterii productivității. Lichenii nu conțin alergeni, nu au nevoie de irigare și nu au nevoie de lumină. Deasemenea îmbunătățesc calitatea aerului, ajută la scăderea stresului, reduc zgomotul ambiental și rezistă aproximativ 10-15 ani.

Un alt element folosit la decorarea acestui spațiu, a fost tabloul personalizat în trei cadre, decupat prin tăiere laser. Unic, elegant și modern acest tablou completează decorul cofetăriei.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Garsonieră în Onești
Laurențiu Grădinaru
noiembrie 25, 2020
Laurențiu Grădinaru
noiembrie 25, 2020
Casă amenajată în stil clasic în Onești
Laurențiu Grădinaru
octombrie 29, 2021
Laurențiu Grădinaru
octombrie 29, 2021