CHAMELEON FURNITURE – DESIGN UPDATE 2023

În data de 19.06. Chameleon Furniture a fost gazda unui frumos eveniment, de o amplă anvergură pentru industria producției de mobilier și a design-ului de interior. Unii dintre cei mai importanți „jucători” ai acestor domenii au fost prezenți la Onești, pentru a pune încă o dată acest orășel pe harta marilor producători, arhitecți și designeri din România.

Pentru a discuta despre cele mai noi tendințe și materiale de pe piață, au fost prezenți invitați de la București, Iași, și nu numai, invitați ce au reprezentat companii de renume precum Kronospan, Odin Solutions, Accesoria,  Arabesque sau Geo 2000 Trading Exim.

Chameleon Furniture - Kronospan - un parteneriat de succes

Cristian Matei, prin prezentarea sa “Kronodesign. Trends_Origin stories”, a adus în prim-plan cele mai noi decoruri și texturi ale plăcilor și blaturilor de lucru. Descrisă ca o „colecție spectaculoasă”, aceasta este alcătuită din 64 de decoruri ce surprind aspectul inegalabil și eleganța tactilă a lemnului, pietrei, betonului, marmurei și a materialelor textile. Toate pentru ca amenajarea spațiului să fie în ton cu tendințele globale actuale, dar care să ne și conecteze în permanență cu natura și cu ideea de sustenabilitate.

Odin Solutions - brand-ul de încredere pentru materialele din compozit

Managing Partner-ul companiei Odin Solutions, Andreea Pagalea, a fost cea care, cu multă pasiune a ilustrat „echilibrul perfect între funcție și formă”, echilibru obținut prin folosirea compozitelor acrilice STARON și HANEX. Folosite cu precădere pentru aplicații de interior precum blaturi și chiuvete de bucătărie sau pentru băi, aceste materiale pot fi folosite și în medii speciale (industria HORECA, domeniul medical, spații publice), datorită beneficiilor certificate, cum ar fi faptul că bacteriile și mucegaiul nu se pot infiltra și înmulți.

Iluminatul LED va fi întotdeauna un spectacol cu Accesoria

„Să fie lumină!” Și chiar a fost lumină, nu doar prin prisma demonstrației lui Cornel Boariu de la Accesoria a sistemelor LED, ci și prin prezentarea minuțioasă a importanței iluminatului în mobilierul realizat. Nu de puține ori am fost și noi martori la rezultatul final impresionant al unui proiect de amenajare interioară în care am folosit sisteme de iluminat de tip LED de la Accesoria, trăsăturile pieselor de mobilier fiind scoase în evidență într-un mod deosebit.

Geo 2000 Trading Exim sunt unii dintre furnizorii de top în materie de accesorii, fiind specializați în sistemele pentru uși culisante. Prezenți la toate târgurile internaționale de mobilă, aceștia sunt mereu la curent cu ultimele tendințe, ceea ce le oferă posibilitatea clienților să aibă nu doar un mobilier cu accesorii de calitate, ce prelungesc durata de viață a acestuia,  dar și în ton cu ultimele noutăți.

Tendințele actuale pun accentul pe personalizare și experiența personală

Nu în ultimul rând, fără designerii și arhitecții de interior, această întâlnire nu ar fi fost posibilă. Fetele de la Doine au fost cele care au adus un aer fresh întregii întâlniri. Alina Cristina Dinu, Raluca Savin și Anca Poteraș sau doinele, așa cum au fost numite de Gabriel Năfureanu de la Lux-Artim, ne-au învățat cum să fim un „liber cugetător”, să fim open-minded în ceea ce privește dorința puternică de personalizare, în special în sistemele propuse de acestea: pardoseli epoxidice decorative și industriale, uși, sisteme de tavane extensibile opace și iluminate, iluminat custom sau chiar personalizarea cu print pe diverse materiale.

Rând pe rând, arhitecți și designeri tineri (Bianca Orbocea, Marius Bosca), dar și cu multă experiență (Tiberiu Itrinescu, Bebe Vâjâianu) și chiar și un inginer constructor (Silviu Minuță) au luat cuvântul între prezentările brand-urilor, pentru a împărtăși din experiențele personale și din pasiunea pentru această industrie de excepție.

Chameleon Furniture - locul poveștilor de succes

Evenimentul a culminat cu o vizită la sediul fabricii, unde invitații au avut ocazia să cunoască și să înțeleagă metodele și procesele de lucru. În afara faptului că au avut oportunitatea de a face turul locului unde se întâmplă toată magia, aceștia au avut șansa să-i cunoască și pe membrii echipei Chameleon Furniture și Lux-Artim, care fac ca toate visurile clienților să devină realitate.

Obiectivul Chameleon Furniture, acela de a crea o comunitate de profesioniști cu ajutorul cărora să pună în practică cele mai creative idei de mobilier, devine pe zi ce trece mai realizabil, prin intermediul tuturor arhitecților și designerilor ce se alătură acestui concept. Așadar, prin construirea unor astfel de parteneriate, de la idee la un proiect de succes nu mai rămâne decât un pas.

Suntem bucuroși să îți putem oferi experiența unui mobilier adaptat stilului tău! Dacă ești interesat despre istoricul companiei noastre sau valorile ce stau la baza acesteia, te invităm să le descoperi aici.