Danube Furniture Cluster, un cadou pentru industrie

Există o vorbă în popor care spune că ce dai, aia primești. După mai bine de 20 de ani de activitate a companiei Lux-Artim, am simțit că trebuie să oferim ceva industriei în care activăm. 

Așa a apărut Danube Furniture Cluster, o asociație adresată afacerilor din domeniul mobilei din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est , Sud-Muntenia și Sud-Vest. Acest Cluster și-a propus să devină un punct de reper în acest domeniu. În acest sens, scopul său este de a aduce sub aceeași umbrelă firmele din regiune care intenționează să dezvolte lanțul valoric intern și internațional, într-un cadru potrivit, de tip cluster. 

Viziunea acestei asociații este de a „dezvolta cât mai mult lanțul valoric atât pe verigile naționale cât și internaționale în domeniul industriei mobilei, de a identifica cât mai ușor resursele necesare întregului proces, prin activități de CDI, transfer tehnologic și de cunoștințe specifice domeniului.” De asemenea, Danube Furniture Cluster promovează inovația, antreprenoriatul și colaborarea bazată pe încredere reciprocă. Acestea sunt trei ingrediente esențiale pentru dezvoltarea și creșterea competitivității celor 15 firme care îl compun. 

Valorile Lux-Artim, de bază și în ceea ce privește Danube Furniture Cluster

Ideea acestei asociații a tocmai de la dorința de a oferi suport producătorilor de mobilier. În cadrul întâlnirilor de la Danube Furniture Cluster, se dezbat diferite subiecte importante din acest sector de activitate. De cele mai multe ori, discutăm probleme de actualitate și încercăm să găsim împreună cele mai bune soluții, care să ne facă bine nouă, producătorilor, dar și clienților.

Adaptabilitatea este o altă valoare esențială, cu atât mai mult în aceste vremuri imprevizibile. La Danube Furniture Cluster ne încurajăm unii pe alții și ne motivăm reciproc, pentru a putea accepta anumite situații și implicit de ne putea adapta cu acestea. 

O altă valoare împrumutată de la ceea ce suntem la Lux-Artim este evoluția. Aceasta ar trebui să se regăsească în orice domeniu, căci este aproape vital să îți dorești să evoluezi, să-ți dorești să fii cea mai bună variantă a ta. În cadrul asociației, tocmai asta avem în vedere, să evoluăm și să ajutăm industria să evolueze. 

Ultima, dar nu cea din urmă, este libertatea. Libertatea de exprimare a problemelor, nevoilor, dorințelor sau opiniilor. Danube Furniture Cluster este locul în care toate ideile de îmbrățișează undeva la mijloc, ca apoi să fie împrumutate de cine are nevoie de ele. Aici putem vorbi despre egalitate, căci contează doar ceea ce facem: producem mobilă. 

De asemenea, Danube Furniture Cluster organizează periodic workshop-uri, seminarii, conferințe, traininguri, expoziții și concursuri profesionale. În acest fel, învățăm și ne dezvoltăm împreună. 

Descoperă asociația aici.