Hol cu pantofar și cuier în București

chameleonfurniture.ro-portofoliu-hol-cu-pantofar-si-cuier-in-bucuresti-16

Deși este un colț al casei deseori neglijat, holul de la intrare are o importanță deosebită în stabilirea stilului și personalității căminului tău. Este prima impresie pe care locuința ta o lasă musafirilor și, de ce nu, contribuie și la relaxarea și starea ta de bine atunci când revii acasa după o zi lungă.

Chiar dacă dispui sau nu de o suprafață generoasă, cu puțină creativitate acest spațiu se poate transforma într-un loc funcțional și, în același timp, estetic.

Sunt câteva criterii care trebuiesc luate în considerare în procesul de design al unui hol pentru a asigura rezultatul mult dorit, iar primul este existența spațiilor de depozitare. Aspectul holului ne influențează starea din momentul când intrăm în casă, astfel este recomandat să evităm dezordinea și aglomerarea vizuală.

Din acest motiv am proiectat pantofarul cu 3 compartimente, pentru organizarea perfectă a încălțămintei. Pe lângă aspentul funcțional, acesta este folosit și ca element de decor al holului, având fronturi realizate din MDF frezat și butoni aurii, prin care oferă un indiciu despre stilul adoptat în designul întregii case, și anume cel clasic. De asemenea, datorită părții superioare tapițate oferă confort în momentul încălțării, fără a mai fi necesară aplecarea.

Bineînțeles că nu puteam neglija cuierul, pentru care am combinat bucăți de pal tăiate la lungimi diferite, cu scopul de a da impresia de scânduri.

În ceea ce privește paleta de culori utilizată, pentru spațiul holului recomandăm evitarea nuanțelor puternice. Albul este alegerea preferată a designerilor datorită aspectului curat și sofisticat pe care îl dă, dar și efectul său de liniștire este demn de menționat. Acesta am ales să îl combinăm cu tonuri neutre care, pe lângă plusul de căldură și sentimentul de siguranță pe care le oferă, contribuie semnificativ și la relaxare, datorită faptului că ne aduce mai aproape de natură. În acest sens am utilizat o catifea premium bej pentru tapițarea șezutului pantofarului, iar pentru cuier nuanța stejarului auriu, un decor cu aspect autentic, cu elemente închise distincte.

ACCESORII UTILIZATE PENTRU ACEASTĂ MOBILĂ

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în această casă.