Bucatarie din MDF acrilic mat în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-bucatarie-mdf-acrilic-mat-in-onesti-01

Designul eficient al unei bucătării combină structura, aspectul, compartimentarea, alegerea electrocasnicelor și a detaliilor pentru a da naștere unui spațiu ușor de folosit și potrivit atât pentru gătit, cât și pentru socializare.

Sune nenumărați factori de care trebuie ținut cont, de la idei până la sfaturi ale specialiștilor și poate părea intimidant la început, dar noi te ajutăm și sfătuim la fiecare pas, de la determinarea nevoilor familiei până la montarea suprafețelor de lucru.

Am ales amplasarea liniara a corpurilor de mobilier, pe un singur perete, oferind astfel un aspect aerisit bucătăriei, dar și libertate de mișcare membrilor familiei. Prin acest tip de configurare am utilizat la maxim avantajul înălțimii încăperii pentru a oferi soluții optime de organizare și depozitare a ustensilelor necesare într-o bucătărie.

Corpurile de mobilier sunt foarte bine compartimentate, adaptate fiind dorințelor și nevoilor familiei de depozitare a produselor și ustensilelor necesare în bucătărie. Din acest motiv am inclus corpuri atât cu polițe, cât și fără.

Pentru crearea spațiului de stocare accesibil și funcțional am integrat coșul Jolly și sertarele cu glisiere tandem. Unul din corpurile suspendate ascunde un uscător de vase din inox, evitând astfel aglomerarea spațiului vizibil al bucătăriei cu acestea.

Am înclinat spre crearea unei atmosfere sofisticate, dar în același timp primitoare, iar în acest scop am propus folosirea unei palete de culori neutră. Grejul este o alegere foarte populară pentru mobilierul de bucătărie, considerat chiar culoarea neutră perfectă. Acesta combină calmul griului deschis cu confortul adus de tonurile subtile de bej. Am ales să îl asociem cu un blat maro cu efect de marmură pentru a crea un contrast de tonalitate și, în același timp, a menține aspectul bucătăriei în zona de culori calde.

Din dorința de a păstra aspectul minimalist și curat al mobilierului s-a optat pentru mânere frezate, care adaugă un plus de rafinament.

La realizarea acestei bucătării am utilizat PAL pentru carcase, MDF acrilic mat pentru fronturi și părțile vizibile și blat postforming.

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în această casă.

Bucătărie MDF curbat în Onești
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 18, 2021
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 18, 2021