Dormitor din PAL în nuanța stejarului în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-dormitor-din-pal-in-nuanta-stejarului-in-onesti-12

Dormitorul este un sanctuar în care ne retragem la sfârșitul zilei și în care ne începem fiecare zi cu zâmbetul pe buze. Este spațiul ce ne transmite siguranță, în care agitația zilnică și zgomotul exterior nu pătrund, iar alegerile de proiectare trebuiesc făcute cu atenție pentru ca fiecare detaliu să vină în sprijinul obiectivului încăperii.

Designul dormitorului are un impact considerabil asupra calității somnului nostru, motiv pentru care toate elementele, de la culori și materiale, până la forme și texturi au ca scop crearea unei atmosfere relaxante și confortabile dar, desigur, fără a neglija componenta estetică.

Stilul clasic nu iși va pierde niciodată din popularitate, tocmai pentru faptul că rezistă testului timpului, iar clienții noștri și-au dorit transpunerea acestuia într-un mediu cald și romantic. Am propus utilizarea decorurilor lemnoase deoarece acestea ne aduc mai aproape de natură și stimulează senzația de calm. Frezarea fronturilor contribuie la eleganța atât de specifică stilului clasic, efect întărit de utilizarea mânerelor într-o nuanță antichizată.

Patul este piesa centrală a dormitorului, având potențialul de a transforma total aspectul lui și sentimentul pe care acesta ni-l oferă. Tăblia frezată a fost o alegere evidentă având în vedere faptul că în acest proiect s-a mers pe ideea de rustic. Este foarte important într-un dormitor ca toate obiectele personale să fie organizate pentru a nu aglomera vizual încăperea, motiv pentru care patul conține, de asemenea, și spații de depozitare laterale.

Noptierele sunt mai mult decât simple piese de mobilier pe care să așezăm un pahar cu apă. Ele contribuie semnificativ la spiritul camerei, aducând rafinament și echilibru, astfel, în procesul de design, le oferim atenția cuvenită. Cele două noptiere ce încadrează patul sunt dotate cu câte două sertare pentru o mai bună organizare a obiectelor dorite la îndemână pe parcursul nopții.

Comoda din fața patului, o piesă de mobilier indispensabilă în designul unui dormitor cu accente clasice, repetă modelul de frezare pentru a da un aspect coerent, unde toate componentele formează un întreg. Aceasta este prevăzută cu un rând de 4 sertare cu glisiere tandem, încadrate fiind de câte un compartiment cu ușă și rafturi la interior. Comoda s-a dorit a fi o piesă multifuncțională, care să permită depozitarea hainelor dar și plasarea televizorului și altor obiecte de decor deasupra ei.

 

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.