Living din MDF în nuanțe neutre cu bibliotecă în Onești

CV5SUU~F

Livingul este, fără dar și poate. încăperea principală a unei locuințe. Este locul unde ne relaxăm la sfârșitul unei zile lungi, unde petrecem timp de calitate cu familia, unde ne jucăm cu copiii și, de asemenea, locul perfect de reuniune cu prietenii. Astfel, amenajarea eficientă a livingului poate părea un proces provocator deoarece piesele de mobilier trebuie să fie și multifuncționale, pe lângă îndeplinirea rolului estetic.

Alegerea mobilierului la comandă este cea mai potrivită soluție, deoarece se va ține cont de dimensiunile încăperii, preferințele și nevoie personale, și chiar și de designul deja existent în restul locuinței pentru a crea o atmosferă unitară care inglobează ideea de “acasă” a fiecărei persoane.

Dacă preferi un aspect modern unitățile de perete simple, cu linii drepte sunt esențiale. Acestea au și avantajul de a economisi suprafața liberă din living prin faptul că oferă soluții de depozitare verticală. În acest proiect am ales să combinăm corpurile cu uși, destinate obiectelor care nu se doresc a fi în câmpul vizual, cu rafturile și corpurile cu uși din sticlă, menite să depoziteze cărțile și obiectele decorative. S-a dorit un aspect cât mai elegant și minimalist, motiv pentru care am propus utilizarea sistemelor de deschidere a ușilor push-to-open.

Pentru a oferi multiple opțiuni de organizare a obiectelor personale și a folosi în mod inteligent spațiul disponibil am adăugat în colțul livingului un corp înalt prevăzut cu rafturi.

În această familie cititul este una din activitățile preferate de relaxare, astfel am integrat pe peretele

opus o bibliotecă unică și creativă care să ofere suficient spațiu de depozitare pentru cărți și, în același timp să reflecte spiritul familiei.

O piesă de mobilier ce nu poate să lipsească dintr-un living este măsuța de cafea. Extensibilă și având un spațiu suplimentar de depozitare în partea inferioară, este indispensabilă în serile în care dorim să ne relaxăm la televizor cu o băutură lângă.

Paleta de culori este unul din elementele de bază care contribuie la spiritul final al încăperii. Am ales nuanțe neutre pentru a inspira o senzație de calm, facilitând astfel relaxarea, dar într-un decor energic și plin de viață. Un aspect deseori trecut cu vederea este textura, cu atât mai important în combinație cu tonurile neutre. Contrabalansarea materialelor mate cu cele lucioase, ale celor aspre cu cele netede și ale celor dure cu cele moi creează cu ușurință adâncime și interes, dând naștere unei atmosfere dinamice.

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.

Dormitor din PAL în nuanța stejarului în Onești
Laurențiu Grădinaru
august 16, 2021
Laurențiu Grădinaru
august 16, 2021