Casă în nuanța pinului în Târgu Ocna

Dormitorul

În ceea ce privește paleta de culori, spectrul neutru este cea mai bună alegere pentru un spațiu odihnitor la sfârșitul zilei. Am ales un decor de PAL cu fibră deoarece textura organică a lemnului ne aduce mai aproape de natură și contribuie la atmosfera caldă a încăperii.

Paturile tapițate sunt cele mai căutate datorită ușurinței cu care se pot adapta în orice dormitor. Ele schimbă total aspectul încăperii, dar trebuie menționat și plusul de confort oferit de o astfel de tăblie, în special pentru o persoană care citește în pat sau se uită la televizor.

Am inclus un dulap înalt până în tavan, cu uși glisante, dotat la interior cu rafturi, sertare și bară de umerașe pentru a încadra cu ușurință toate tipurile de obiecte vestimentare. În partea superioară am adăugat mici dulapuri cu uși cu sistem de deschidere push-to-open, pentru depozitarea acelor obiecte care nu este nevoie sa fie mereu la îndemână.

S-a dorit, de asemenea, o comodă cu trei sertare și un spatiu de depozitare deschis în fața patului, pentru o organizare cât mai eficientă a obiectelor personale.

Biroul

Piesa de mobilier centrală în această încăpere este, desigur, biroul, atât de practic și multifuncțional. Pentru a oferi multiple soluții de depozitare am adaugat în laterală un compartiment cu ușă prevăzut cu un raft și un sertar. Pentru laterala opusă a biroului am proiectat un corp cu 4 compartimente deschise, destinat depozitării cărților sau a altor obiecte.

Din camera pentru lucru nu putea să lipsească biblioteca, cu multiple spații deschise, perfectă atât pentru organizarea cărților, cât și pentru așezarea diverselor obiecte decorative.

Am inclus și un dressing încastrat, înalt, cu uși glisante și oglindă, prevăzut la interior cu sertare, rafturi și bare pentru umerașe, pentru a menține obiectele vestimentare într-o stare perfectă. Oglinda are un dublu scop, contribuind, de asemenea, și la mărirea vizuală a spațiului prin faptul că reflectă lumina.

Am ales o cromatică neutră datorită efectului psihologic de relaxare, dar și pentru faptul că aceste nuanțe măresc vizual spațiul în care sunt utilizate și sunt atemporale.

Holul

Am proiectat două dressinguri cu uși culisante, unul înalt până în tavan, iar celălalt încastrat în perete, care oferă spațiu generos și posibilitatea de organizare optimă a lucrurilor. Ambele sunt dotate la interior cu o varietate de rafturi, sertare cu glisiere tandem și bare pentru umerașe.

Astfel ne-am asigurat că fiecare obiect personal își va găsi locul și va fi depozitat cu grijă și în condiții optime pentru un timp îndelungat.

Ușile dressingului înalt sunt acoperite în întregime de oglinzi, acestea având dublu rol. Îți sunt la îndemână de fiecare data înainte să pleci de acasă, pentru o ultimă verificare a aspectului, dar contribuie și la estetica încăperii, oferind rafinament și mărind vizual spațiul.

În ceea ce privește paleta de culori, am vrut să oferim o atmosferă caldă, ca de poveste, într-un cadru modern dar totuși atemporal, iar nuanța pinului îndeplinește cu succes toate aceste criterii.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Cafenea în cadrul aeroportului Bacău
Laurențiu Grădinaru
decembrie 2, 2020
Laurențiu Grădinaru
decembrie 2, 2020
Casă cu accente turcoaz în Onești
Laurențiu Grădinaru
februarie 8, 2021
Laurențiu Grădinaru
februarie 8, 2021