Dormitor scandinav din PAL Sonoma în Onești

chameleonfurniture.ro-portofoliu-dormitor-din-PAL-sonoma-in-Onesti-07

Trăim într-o lume din ce în ce mai agitată și în continuă schimbare, astfel este cu atât mai important ca locuința noastră să fie un refugiu față de stimulii exteriori și să emane liniște și calm. De aceea este recomandat să folosim palete de culori neutre și să avem cât mai mult spațiu liber în încăperi, pentru a evita încărcarea vizuală.

În acest sens noi îți venim în ajutor cu mobila executată la comandă, după preferințele și nevoile individuale, pentru a ne asigura că tot ce te înconjoară îți oferă, într-adevăr, sentimentul de „acasă”.

În ceea ce privește paleta de culori, încăperile de mici dimensiuni se potrivesc perfect cu nuanțele deschise, deoarece acestea le fac să pară mai luminoase. Dacă îți dorești ca dormitorul să fie oaza ta de liniște culorile neutre sunt alegerea evidentă. Atemporale, elegante și atât de versatile, te invită într-un spațiu echilibrat în care te poți relaxa cu adevărat la sfârșitul zilei, iar decorurile cu fibră de lemn contribuie considerabil crearea unei atmosfere intime.

Pentru sporirea senzației de relaxare atât de necesară într-un dormitor este esențial să avem cât mai mult spațiu liber și cât mai puține obiecte expuse, astfel opțiunile inteligente de depozitare sunt indispensabile. Pentru această încăpere am proiectat un corp înalt cu două uși, prevăzut la interior atât cu bară de umerașe, cât și cu multiple rafturi, cu scopul organizării perfecte a tuturor tipurilor de obiecte vestimentare. Pentru a oferi opțiuni suplimentare de depozitare, alături am plasat și o comodă, dotată cu rafturi și sertare.

Atât corpurile de mobilier, cât și patul, sunt elemente cheie în stabilirea ambianței din dormitor, iar liniile drepte

și accesorizarea minimalistă sunt aspecte definitorii ale designului modern.

Crearea unei simetrii în dormitor este esențială pentru a spori senzația de relaxare și siguranță, motiv pentru care am plasat noptiere în lateralele patului și am ales ca tăblia să le cuprindă si pe acestea. Ele sunt, bineînțeles și practice, fiind dotate cu câte un sertar cu sistem de deschidere push-to-open și un spațiu deschis pentru o mai bună organizare a obiectelor necesare lângă pat.

Am placat peretele din fața patului cu PAL în același ton cu mobilierul, în care am încastrat televizorul pentru a da un aspect curat, fără cabluri vizibile și pe care am aplicat două polițe destinate obiectelor decorative. De asemenea, am realizat o decorațiune cu un mesaj ce invită la relaxare, dintr-o placă de HDF de 3 mm prelucrată laser.

Prin acest design am reușit să surprindem în totalitate preferințele și personalitatea familiei și să le oferim un cadru intim perfect pentru relaxare.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.