Apartament cu accente turcoaz în Onești

Nu este de mirare faptul că albul este una dintre cele mai populare alegeri pentru mobilierul de bucătărie, fiind o culoare garantată să reziste testului timpului.

Am ales să încorporăm și texturi lemnoase pentru un plus de căldură, astfel pentru blat și backsplash am folosit același decor, păstrând aspectul unitar și aerisit al bucătăriei.

Utilizarea insulei de bucătărie este o opțiune creativă pentru organizarea spațiului și facilitarea libertății de mișcare, ea devenind centrul multifuncțional al casei, în special în designul de tip open space.

Pentru a profita la maxim de spațiul disponibil am inclus barul în colțul de lângă fereastră, perfect pentru relaxare după serviciu sau chiar și pentru a lua o masa rapidă.

Această unitate de perete combină funcționalitatea cu estetica sublimă. Elegant și complet personalizat, servește obiceiurile și cerințele în schimbare, ocupând în același timp cât mai puțin spațiu posibil. Pentru un aspect cât mai compact, șemineul și televizorul au fost integrate în mobilier.

Pentru a asigura un număr suficient de locuri, a fost aleasă o canapea tip colțar, turcoaz, care subliniază rafinamentul, devenind un punct focal al camerei. Pentru contrast și umplerea spațiului de deasupra, am realizat o decorațiune pentru perete, prelucrată laser și finisată manual, din HDF de 3mm.

Pentru această încăpere am proiectat un corp înalt cu două uși, prevăzut la interior atât cu bară de umerașe, cât și cu multiple rafturi, cu scopul organizării perfecte a tuturor tipurilor de obiecte vestimentare. Pentru a oferi opțiuni suplimentare de depozitare, alături am plasat și o comodă, dotată cu rafturi și sertare.

Atât corpurile de mobilier, cât și patul, sunt elemente cheie în stabilirea ambianței din dormitor, iar liniile drepte și accesorizarea minimalistă sunt aspecte definitorii ale designului modern.

Crearea unei simetrii în dormitor este esențială pentru a spori senzația de relaxare și siguranță, motiv pentru care am plasat noptiere în lateralele patului și am ales ca tăblia să le cuprindă si pe acestea.

Am placat peretele din fața patului cu PAL în același ton cu mobilierul, în care am încastrat televizorul pentru a da un aspect curat, fără cabluri vizibile și pe care am aplicat două polițe destinate obiectelor decorative. De asemenea, am realizat o decorațiune cu un mesaj ce invită la relaxare, dintr-o placă de HDF de 3 mm prelucrată laser.

Piesa centrală din designul acestui dormitor este dressingul cu uși printate cu temă tropicală. Deși este montat pe un întreg perete, el este foarte util, fiind conceput cu diverse spații pentru depozitare. Printre acestea se numără: bare pentru umerașe, sertare, rafturi, chiar și o vitrină cu polițe din sticlă.

În construcția patului sunt încorporate noptierele și tăblia rabatabliă. Ansamblul este realizat din MDF și tapițat pe margini, în zona tetierelor și pe fronturile ușilor de la sertare. O alegere interesantă care completează tema tropicală aleasă.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Gabriel Năfureanu.