Bucătărie albă cu accente turcoaz și bar în Onești

_DSC1033

Mobilierul de bucătărie la comandă are avantajul gradului ridicat de adaptabilitate la nevoile și dorințele personale. În procesul de proiectare ne focusăm pe utilizarea cât mai eficientă a spațiului disponibil, oferind astfel soluții optime de organizare și compartimentare, într-un design unic și sofisticat.

Bucătăria este considerată inima casei deoarece, pe lângă rolul de bază al spațiului destinat pregătirii mâncării, aceasta are și un aspect social deloc de neglijat, fiind locul de întâlnire cu ceilalți membri ai familiei sau cu prietenii. Astfel ea trebuie să te invite într-o atmosferă caldă, perfectă pentru relaxare.

Fronturile de bucătărie în două tonuri sunt din ce în ce mai prezente deoarece contribuie la dinamica încăperii și creează o atmosferă primitoare. Nu este de mirare faptul că albul este una dintre cele mai populare alegeri pentru mobilierul de bucătărie, fiind o culoare garantată să reziste testului timpului. Foarte versatil și un element cheie în mărirea vizuală a încăperii, albul oferă infinite posibilități și astfel nu putea să lipsească din acest proiect. Contrastul este oferit de nuanța oceanului, o culoare calmă și, în același timp romantică.

Am ales să încorporăm și texturi lemnoase pentru un plus de căldură, astfel pentru blat și backsplash am folosit același decor, păstrând aspectul unitar și aerisit al bucătăriei. Lemnul este unul dintre acele materiale care nu se demodează niciodată și ne aduce mai aproape de natură, fiind indispensabil în obținerea unui design atemporal.

Banda LED înrămează zona de lucru, având dublă funcționalitate, atât pentru a oferi lumină suplimentară în timpul pregătirii mâncării, cât și pentru a da un plus de rafinament designului.

Utilizarea insulei de bucătărie este o opțiune creativă pentru organizarea spațiului și facilitarea libertății de mișcare, ea devenind centrul multifuncțional al casei, în special în designul de tip open space. Poate fi folosită ca zonă de luat masa, punct de întâlnire și socializare și, de asemenea, poate oferi și loc suplimentar pentru depozitare.

Pentru a profita la maxim de spațiul disponibil am inclus barul în colțul de lângă fereastră, perfect pentru relaxare după serviciu sau chiar și pentru a lua o masa rapidă. Acesta este dotat cu un dispozitiv de încărcare wireless a telefonului.

Mobilierul este foarte bine compartimentat, adaptat nevoilor personale ale familiei. Astfel dispune de sertare încăpătoare pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie, corpuri suspendate cu deschidere verticală, coș Jolly și suport pentru tacâmuri, toate menite să contribuie la organizarea cât mai fluidă. Pentru acest proiect am folosit o combinație de PAL și MDF acrilic mat, iar în scopul menținerii unui aspect curat am ales încorporarea electrocasnicelor.

PROCESE DE LUCRU CE AU FOST EXECUTATE PENTRU ACEST PROIECT

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.