Dormitor modern din PAL în Iași

chameleonfurniture.ro-proiecte-casa-iasi-dormitor-009

Modul în care ne începem dimineața ne influențează starea pe care o avem pe tot restul zilei, astfel este de o importanță majoră ca dormitorul nostru să fie un spațiu care ne inspiră confort, siguranță și bună dispoziție. Mobilierul la comandă este o soluție ideală pentru a te asigura că acesta îți va îndeplini toate nevoile și se va încadra perfect în stilul tău.

Paleta de culori pentru dormitor trebuie să te invite la relaxare și să favorizeze somnul adânc și odihnitor, iar în acest scop nu există alegere mai bună decât combinația dintre alb si decoruri naturale, cu fibră de lemn.

Utilizarea albului în dormitor aduce o senzație de prospețime și un aspect curat și aerisit. Pe lângă aceasta, ne oferă o bază foarte versatilă pentru adăugarea accentelor de culoare sau a altor nuanțe neutre complementare. Prin asocierea cu decorurile cu fibră de lemn am adăugat căldură și farmec spațiului. Atemporale și elegante, tonurile neutre sunt cea mai bună soluție pentru designul unui spațiu primitor.

Un detaliu de multe ori trecut cu vederea, însă cu un efect considerabil, este inserarea accentelor într-o nuanță puternică. Astfel se obține un contrast plăcut de culoare și se adaugă puncte de interes, iar cea mai potrivită nuanță în cadrul intim al dormitorului este albastrul. Acestea vin să întărească senzația de pace și liniște și, în același timp, să dea personalitate încăperii.

Protagonistul unui dormitor este, bineînțeles, patul, iar câteva alegeri simple pot face o diferență enormă. S-a dorit un pat tapițat pentru plusul de eleganță și confort pe care acestea îl oferă. Nuanța sa, deschisă și neutră, vine să susțină aspectul cald al încăperii.

Când scopul este obținerea unei camere liniștitoare, simetria este indispensabilă deoarece aduce calm și echilibru. Aceasta poate fi atinsă cu un minim de efort, prin poziționarea a două noptiere în lateralele patului. Acestea sunt prevăzute cu câte două sertare pentru o mai bună organizare a obiectelor

Este esențial într-un dormitor să dispunem de nenumărate soluții de depozitare pentru a evita încărcarea atmosferei. Astfel am propus un corp înalt, cu multiple compartimente, dotat cu rafturi, bare de umerașe și sertare, pentru organizarea optimă a tuturor produselor vestimentare. De asemenea, laterala sa am proiectat-o cu rafturi deschise pentru poziționarea parfumurilor sau a cosmeticelor.

Unitatea de perete din fața patului contribuie, la rândul ei, la economisirea spațiului, oferind posibilități suplimentare de organizare a obiectelor personale în compartimente de diverse forme și mărimi. Am optat pentru sistemul de deschidere push-to-open pentru păstrarea aspectului minimalist. Nu putea să lipsească măsuța pentru machiaj, atât de utilă în rutina de dimineață.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate în această casă.

Hol cu accente turcoaz în Onești
Laurențiu Grădinaru
decembrie 2, 2020
Laurențiu Grădinaru
decembrie 2, 2020
Baie cu tematică marină pentru copii
Laurențiu Grădinaru
august 10, 2020
Laurențiu Grădinaru
august 10, 2020