Bucătărie A
Am ales amplasarea liniara a corpurilor de mobilier, pe un singur perete, oferind astfel un aspect aerisit bucătăriei, dar și libertate de mișcare membrilor familiei.
Corpurile de mobilier sunt foarte bine compartimentate, adaptate fiind dorințelor și nevoilor familiei de depozitare a produselor și ustensilelor necesare în bucătărie. Pentru crearea spațiului de stocare accesibil și funcțional am integrat coșul Jolly și sertarele cu glisiere tandem.
Am înclinat spre crearea unei atmosfere sofisticate, dar în același timp primitoare, iar în acest scop am propus folosirea unei palete de culori neutră. Grejul este o alegere foarte populară pentru mobilierul de bucătărie, considerat chiar culoarea neutră perfectă.
Din dorința de a păstra aspectul minimalist și curat al mobilierului s-a optat pentru mânere frezate, care adaugă un plus de rafinament.
Bucătărie B
Există multe motive pentru care recomandăm unitățile curbate, cum ar fi un design armonios, fără colțuri, astfel încât copiii din familie să nu se lovească, sau pentru a facilita accesul într-o altă încăpere sau zonă, cum este în cazul de față.
S-a dorit un aspect minimalist, de aceea a fost aleasă frezarea mânerului în material, care permite deschiderea și închiderea fronturilor. Pentru crearea spațiului de stocare accesibil și funcțional am integrat coșul Jolly și sertarele cu glisiere tandem.
Blatul cu textură lemnoasă aduce un plus de căldură spațiului și se potrivește perfect cu MDF-ul gri, iar subtonurile sale bogate sunt foarte atrăgătoare estetic.
Pentru această bucătărie a fost ales MDF-ul vopsit RAL 7040 lucios. Acest material este caracterizat de rezistență în zonele cu umiditate și temperaturi ridicate, fiind ușor de întreținut și curățat. Acesta are avantajul că poate fi revopsit, în cazul în care se dorește schimbarea culorii după un timp.
Îți place această amenajare?
Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.
Alte proiecte
Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.