Garsonieră în Onești

Dormitor

Acest dormitor cu accente turcoaz îmbină perfect confortul unui spațiu conceput pentru somn și relaxare cu eleganța măsuțelor de toaletă și stilul rustic reinterpretat. Deoarece acesta este locul în care ne refugiem și căutăm liniște, am creat cu grijă fiecare element de mobilier.
La fel ca în cazul unei povești pe care le-o citești copiilor înainte să adoarmă, amenajarea unui dormitor este o adevărată aventură.

Acest proiect îmbină elemente de modernitate – rafturile integrate în peretele din lemn, aplicele tip reflector, oglinda iluminată – cu spiritul rustic pe care lemnul îl aduce în amenajare. Biroul cu oglindă cu lumini oferă acestui dormitor cu accente turcoaz o notă elegantă, dar și practică. Reinterpretarea acestuia ca măsuță de toaletă este în ton cu întreaga amenajare și cu dorințele clientului.

Nu este dificil de observat faptul că livingul pe care ți-l prezentăm coexistă într-un spațiu de tip open space cu dormitorul cu accente turcoaz de care ți-am povestit anterior. Acestea au fost „despărțite” de un perete despărțitor riflat, pe care sunt prevăzute câteva casete tip raft pentru depozitare și decor. Alegerea clientului de a plasa acolo plante aduce naturalețe și un aer chic camerei.

Mobilierul este alcătuit din corpuri suspendate, precum și din corpuri ce dispun de niște picioare foarte joase. Astfel, acesta oferă spațiul esențial într-un living pentru a organizarea și depozitarea obiectelor necesare aici. Pe blatul prelungit a fost așezat un televizor, precum și câteva obiecte decorative cum sunt lumânările.

Ne-am propus să punem în valoare spațiul disponibil într-un mod optim, astfel încât să îi oferim clientului suficient loc pentru depozitare și pregătirea mâncării. Corpurile standard sunt completate de corpuri suspendate create după dimensiunea camerei. Am avut grijă să avem multe locuri de depozitare, mai exact rafturi și sertare, pentru ca organizarea produselor și ustensilelor să fie ușurată clientului. În plus, am optat pentru poziționarea unui dulap tip soldat în spatele ușii pentru extra-organizare.
Unul dintre aspectele care ne place cel mai mult în cadrul acestei bucătării este integrarea electrocasnicelor în designul încăperii.

Spre exemplu, hota este încastrată la baza unui dulap suspendat și ascunsă de o bandă neagră ce pare a fi un detaliu fin al mobilierului. Sub ea, aragazul și cuptorul de la Pyramis se poziționează perfect în locul unui corp, însă oferă loc și pentru un mic sertar. În interiorul unuia dintre dulapuri, găsim „camuflată” o mașină de spălat vase.

Pentru calorifer, am creat o mască specială din același material utilizat pentru masa din bucătărie. Modelul deosebit nu doar că lasă căldura să circule, ci contribuie și la aspectul de bun gust pe care această bucătărie albastru amurg îl oferă.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

AMENAJARE SEDUCTION STUDIO BACĂU
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 23, 2023
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 23, 2023
Sediu companie în Buhuși
Laurențiu Grădinaru
iunie 13, 2022
Laurențiu Grădinaru
iunie 13, 2022