Dormitor din PAL cu pat tapițat pentru copil în Onești

CLHGN6~D

Crearea unui spațiu în care copiii să se joace și să creasca este o experiență palpitantă dar, în același timp provocatoare. Un aspect foarte important este ca designul să fie pe placul acestora și în viitor.

Dormitorul destinat copiilor este mult mai mult decât locul lor de dormit; este camera de joacă, zona în care învață și își fac temele și, de asemenea, încăperea unde își depozitează obiectele vestimentare, cărțile și jucăriile. Este oportunitatea lor de a avea un spațiu doar al lor care inspiră magie și, totodată, siguranță și fericire.

În procesul de design al unei camere pentru copii primul pas este deciderea asupra unei palete de culori. Am utilizat albastrul azur ca și culoare de bază pentru calmul, siguranța și liniștea pe care le oferă. Este o culoare ideală pentru spațiile menite relaxării și, de asemenea, stimulează creativitatea atât de necesară la vârste fragede. Am inclus și detalii roșii deoarece această culoare este recunoscută pentru efectul pozitiv pe care îl are asupra energiei unei încăperi.

Alegerea unui pat cu tăblie tapițată este o modalitate de a schimba total aspectul dormitorului cu un minim de efort. Acest tip de pat este mai elegant și mult mai comod decât unul simplu, motiv pentru care sunt din ce în ce mai populare în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Pot fi adaptate oricărui stil și oferă infinite posibilități de decor, având o contribuție semnificativă în aspectul final al încăperii.

De la jucării, la haine și cărți, copii au nevoie de corpuri de mobilier foarte bine compartimentate pentru a facilita organizarea lor. Astfel am inclus un corp înalt cu patru compartimente, dintre care trei sunt prevăzure cu uși și sunt destinate obiectelor vestimentare, având atât rafturi cât și bară pentru umerașe, iar cel de al patrulea este deschis, dotat cu rafturi pentru cărți și diverse obiecte mici. În partea opusă am poziționat un alt corp înalt cu rafturi și sertare pentru a oferi multiple opțiuni de depozitare. Cele două corpuri le-am unit printr-o placă de PAL cu grosime de 36mm, incluzând astfel printr-o soluție creativă și biroul care nu poate să lipsească dintr-o cameră pentru copii.

Pentru a folosi la maxim tot spațiul disponibil am integrat sub birou, în laterală, o comodă cu sertare pe rotile. De asemenea, lângă pat avem o noptieră cu un sertar și un spațiu deschis, pentru acele obiecte dorite la îndemână pe parcursul nopții.

CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Casă cu nuanțe fibroase în Onești
Laurențiu Grădinaru
august 1, 2021
Laurențiu Grădinaru
august 1, 2021
Bucatarie din MDF frezat alb în Onești
Laurențiu Grădinaru
iulie 30, 2021
Laurențiu Grădinaru
iulie 30, 2021