Bucătărie și living din MDF vopsit

chameleonfurniture.ro-designer-laurentiu-gradinaru-bucatarie-living-onesti-MDF-vopsit-08

„Roșu ca focul, să-ți surâdă norocul” – această expresie definește perfect bucătăria și livingul din imagini.

Spații amenajate

Pornind de la cea mai „fierbinte” dintre culorile primare și cea mai intensă din spectrul cromatic, această bucătărie nu trece neobservată. Aspectul dinamic, gama cromatică, materialele folosite – PAL, MDF, blat compozit și cant ABS, finisajele creează un echilibru atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional. Această bucătărie captează atenția și iese în evidență prin formele curbate, dar și prin designul fără mânere. Mobilierul fără mânere este definit de eleganță.

Liniile curate, neîntrerupte, devin rapid semnul distinctiv al designului contemporan. Acesta presupune ca aparatele, ustensilele, vesela, mâncarea și orice poate fi depozitat să fie păstrate tot mai mult în spatele ușilor închise. Proiectarea fără mâner ajută la crearea unei tranziții fluide între zone, pentru utilizare multifuncțională. Iar ca acest lucru să fie posibil, am utilizat mecanismul TIP-ON de la Blum, prin intermediul căruia sistemul push to open devine foarte eficient.

Insula din mijloc este cea care delimitează zona bucătăriei de living și ca acest lucru să fie foarte clar, aici s-au folosit mânere care să atragă privirea. Se poate observa aspectul unitar al încăperii, datorat de faptul că materialele și culorile utilizate au fost aceleași. Astfel, povestea din bucătărie pare să continue în living fără probleme, așa cum mâncarea gătită în bucătărie ajunge a fi servită în acest spațiu.

Masa rotundă iese în evidență prin elementul rotund ce îi oferă o notă de eleganță. Aspectul și forma mobilierului este pus în evidență de lipsa mânerelor. În felul acesta, ușile dulapurilor sau a sertarelor fără mâner se deschid printr-o simplă atingere. Aspectul general al acestui proiect este unul inspirațional și foarte modern.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.