
Livingul a evoluat în ultimii ani de la încăperea unde ne petreceam câteva ore la sfârșitul zilei la un adevărat hub al casei, fiind locul unde ne reunim cu familia și cu prietenii, unde ne jucăm cu copiii, unde ne relaxăm și detașăm de lumea exterioară și, în unele cazuri, chiar și unde lucrăm.
Mobilierul la comandă este de departe cea mai potrivită alegere pentru a te asigura că spațiul tău va îndeplini cu success toate aceste funcții și, în aceșași timp, va ilustra perfect personalitatea ta.
Albul este alegerea ideală pentru o crearea unei atmosfere confortabile și elegante în același timp, și constituie o bază perfectă pentru asocierea oricăror nuanțe sau detalii în funcție de stilul dorit. Dacă designul unei camera albe nu este executat cu atenție însă, aceasta poate părea ușor rece și neprimitoare, iar cea mai bună soluție pentru a evita acest efect este de a adăuga tonuri neutre și decoruri lemnoase care, pe lângă plusul de căldură, adaugă și adâncime și textură. Peste acestea, accentele albastre vin să dea viață, personalitate și rafinament spațiului.
Piesa centrală a acestui living este unitatea de perete din MDF curbat și formă unică ce oferă din start un aspect aparte. Idea de linii curbe în realizarea corpurilor de mobilier este relativ nouă, dar din ce în ce mai populară. Acestea promit un look futurist într-un cadru elegant, iar îmbinările în unghiuri ce permit urmărirea lor fără întrerupere asigură o senzație de fluiditate și relaxare. Corpul de mobilier este prevăzut cu diverse compartimente cu și fără rafturi, dar și cu sertare cu glisiere tandem, pentru o organizare perfectă a obiectelor personale. Culoarea alba a acestuia contrastează și echilibrează albastrul tapetului.
Ni s-a comunicat nevoia multiplelor spații de depozitate, astfel am venit în ajutor cu o a doua unitate de perete dotată cu o combinație de rafturi deschise și compartimente cu uși cu sistem de deschidere push-to-open, de diverse forme și mărimi, menită să adăpostească atât cărți, cât și obiecte personale și decorative. Pe lângă aceasta, avem și comoda din capătul opus al încăperii prin care am oferit rafturi suplimentare.
Deoarece spațiul ne permite, s-a dorit rezervarea unui colț al încăperii pentru servirea mesei în familie sau cu prietenii. Astfel am creat o masă de dining în același stil cu biblioteca, pentru care am realizat picioare cu o formă unică din plăci HDF prin presare la căldură. Bineînțeles că nu putea să lipsească măsuța de cafea, care este o variantă în miniatură a mesei de dining.
De asemenea, am creat și o mască pentru calorifer din MDF frezat cu un model deosebit care are un rol estetic dar, în același timp, permite căldurii să circule.
În acest proiect am reușit să transpunem stilul futurist într-un cadru cald și primitor, demn de numit “acasă”.
MATERIALE FOLOSITE PENTRU ACEST PROIECT
ACCESORII UTILIZATE PENTRU ACEASTĂ MOBILĂ
PROCESE DE LUCRU CE AU FOST EXECUTATE PENTRU ACEST PROIECT
CENTRE DE LUCRU PE CARE AU FOST PRELUCRATE PIESELE DIN ACEST PROIECT
Îți place această amenajare?
Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.
Alte proiecte
Descoperă și alte amenajări realizate în acest apartament.