Casă în Târgu Ocna

Mobila realizată pentru această casă îmbină perfect nevoile reale ale familie cu dorințele de amenajare, iar prin detaliile simple și moderne de design, sunt surprinse sentimentele de căldură, relaxare și confort pe care le transmite ori de câte ori cineva pătrunde în acest spațiu.

Bucătăria

Iluminatul este cheia în orice spațiu al unei case, iar bucătăria nu face excepție de la această regulă. Lumina ambientală în bucătărie a fost folosită fie pentru elemente decorative mici pe care am dorit să le evidențiem, fie pentru un colț în care lumina nu este suficientă, fie pur și simplu pentru momentele în care se ia o gustare rapidă în bucătărie fără a fi nevoie de o iluminare completă.

Bucătăriile moderne pot fi destul de minimaliste, astfel încât iluminarea ambientală realizată cu spoturi este un plus important în punerea în evidența a mobilierului.

Sticla vopsită securizată este un material uimitor de versatil pentru backsplash. Folosită mai ales în stilurile de bucătărie contemporane și moderne, poate fi realizată într-o mare varietate de culori, texturi și finisaje.

Pentru această bucătărie am folosit MDF vopsit lucios și frezat pentru mânere, iar blatul împreună cu chiuveta sunt fabricate de noi, din compozit, obținând o suprafaţă continuă, care pe lângă faptul că arată bine, evită scurgerile de apă și ajută la menținerea curățeniei blatului.

Dormitorul matrimonial

Pe lângă un spațiu de odihnă, camera poate fi, de asemenea, locul în care hainele sunt păstrate și depozitate. În plus, în afară de pat și noptiere, este necesar ca dulapul să fie foarte bine adaptat dimensiunilor și formei camerei, pentru a crea o atmosferă ideală și în același timp, spațiul necesar de depozitare pentru haine și accesorii. Ținând cont de faptul că acest dormitor este unul de mici dimensiuni, la dulap, a fost folosit sistemul de deschidere culisant, pentru un acces facil. Pe ușile acestuia, au fost aplicate oglinzi, pentru mărirea vizuală a spațiului.

O opțiune foarte elegantă care a fost luată în considerare a fost integrarea unei comode, care a preluat rolul unei măsuțe de toaletă. Aceasta aduce caracter, stil, oferă un spațiu personal și posibilitatea ca toate bijuteriile, produsele cosmetice și accesoriile să fie la îndemână, în același loc.

Culorile pot juca un rol foarte important în amenajarea dormitorului. De regulă, mobila albă funcționează cel mai bine în spațiile mai mici. Această culoare neutră reflectă liniște și calm, ideale pentru un somn liniștit. Aspectul curat și luminos contribuie la crearea iluziei de spațiu, iar camera pare mult mai mare.

Dormitorul băiatului

Biroul pentru adolescenți este o piesă de mobilier multifuncțională, întrucât combină locul destinat efectuării temelor cu zona pentru computer sau laptop și cu spațiul de depozitare. Biroul curbat aduce camerei un stil contemporan, care îmbunătățește aspectul, optimizând orice colț al camerei, oferind un spațiu de lucru și studiu foarte bine organizat. Blatul curbat al biroului a fost realizat la centrul de prelucrare ROVER B 5AXE, iar aplicarea cantului a fost efectuată pe mașina de bordurat curb ECLIPSE.

Dulapul este foarte bine compartimentat, deși dimensiunile lui sunt reduse, acesta dispune de spațiu pentru umerașe, rafturi și sertare interioare. Ușile acestuia sunt culisante, prevăzute cu oglindă, care are ca efect mărirea vizuală a spațiului.

De asemenea, tonurile deschise contribuie și ele la crearea iluziei de spațiu mai mare, reflectând foarte bine razele soarelui, astfel încât dormitorul va fi mereu luminos.

Camera tehnică

Avantajul pe care îl poate aduce o cameră destinată spălătoriei este în primul rând unul practic. Mai mult decât atât, prin mutarea mașinii de spălat și a uscătorului de rufe într-o încăpere utilitară, câștigi spațiu în baie sau în bucătărie, eliminând în același timp sursa zgomotoasă care ar putea perturba timpul de gătit și de servire a meselor în liniște a familiei tale.

Pentru mobilarea acestei camere, s-a ținut cont de utilizarea fiecărui centimetru disponibil, chiar și în zonele în care pereții au un unghi mai mare de 90 de grade. În unitățile înalte pot fi depozitate ustensilele pentru curățenie, precum aspiratorul, mătura sau mopul, chiar și masa de călcat. Au fost alese doar unități cu ușă, pentru evitarea depunerii prafului și pentru un aspect simplificat.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Casă în Onești
Laurențiu Grădinaru
martie 22, 2021
Laurențiu Grădinaru
martie 22, 2021
Casă modernă în Onești
Laurențiu Grădinaru
martie 24, 2021
Laurențiu Grădinaru
martie 24, 2021