Apartament modern în Moinești

Renovarea completă a unui apartament oferă oportunitatea transformării acestuia într-un spațiu care să îndeplinească sau să depășească nevoile în ceea ce privește confortul și funcționalitatea.

Bucătăria

Mobila din această bucătărie este perfect optimizată spațiului, simplă, practică și organizată, dar în același timp are un aspect frumos și personalizat.

Pentru ușile dulapurilor superioare a fost ales rafinamentul clasic al albului, iar pentru cele inferioare o nuanță vibrantă de turcoaz. O bucătărie realizată în tonuri de alb și turcoaz este una dintre cele mai bune combinații, ideală pentru crearea unui stil mediteranean. Tandemul acestor două nuanțe imită pânzele albe pe fundalul valurilor.

Fronturile din MDF cu finisaj lucios se potrivesc excelent cu designul modern al acestui mobilier de bucătărie la comandă, iar pentru un aspect deosebit și contemporan, au fost alese două nuanțe. Disponibil într-o gamă largă de culori, acest finisaj oferă un aspect strălucitor spațiului de gătit.

Mobila de bucătăria fără mânere oferă beneficii unice pe care alte modele nu le pot egala. Având un stil minimalist, cu linii curate și elegante, acest design poate fi ușor adaptat pentru a se potrivi tuturor gusturilor.

Living-ul

Unitatea de perete oferă o varietate de opțiuni de depozitare și este o soluție excelentă pentru un centru de divertisment în sufragerie. Aceasta este formată din rafturi, pentru așezarea obiectelor decorative, dar are și corpuri cu ușă, perfecte pentru lucrurile care nu se doresc a fi la vedere.

Canapeaua contribuie la crearea unei atmosfere calme, care transmite o stare de liniște și este extensibilă, perfectă pentru momentele în care musafirii rămân peste noapte. Pentru a echilibra greutatea vizuală a canapelei și pentru a maximiza locurile de șezut au fost adăugate și două fotolii.

S-a dorit un living din MDF acrilic, iar schema de culori este una foarte simplă, fiind folosite doar două culori, alb și gri-cărbune, combinație văzută ca fiind atemporală, sofisticată și incredibil de odihnitoare. Albul a fost ales pentru că oferă o prospețime generală care este incontestabilă, creează o atmosferă primitoare, elegantă, luminoasă și libertate în alegerea decorațiunilor și a canapelei. Accentele de beton proaspăt turnat ale culorii gri-cărbune definesc foarte bine spațiul, creează contrast cu albul și oferă un aspect ușor industrial.

Dormitorul

Pentru spațiul de depozitare al patului a fost aleasă integrarea a două lăzi laterale, pe rotile, care sunt cu mult mai încăpătoare decât sertarele obișnuite. De asemenea, și noptierele au câte două sertare, ideale pentru a depozita lucrurile necesare în apropierea patului.

Pentru a menține hainele ordonate și perfect organizate, dulapul și comoda sunt foarte bine compartimentate, iar comoda este prevăzută cu o zonă de ocazională de lucru.

Schema de culori a dormitorului este una liniștitoare, formată din nuanțe de bej pentru un spațiu personal și confortabil. Culorile deschise ale acestuia reîmprospătează atmosfera, oferindu-i un aer chic și elegant.

Deschiderea sertarelor și a ușilor este de tip push to open, putând fi acționate oricând cu genunchiul sau cotul. Materialul utilizat pentru realizarea acestui dormitor este palul melaminat de la Egger, care nu conține substanțe toxice.

Baia

Albul este o alegere ideală pentru băile mici, deoarece reflectă lumina și face ca spațiul să pară mai mare. În această baie, albul acoperă fiecare suprafață, cu excepția blatului albastru cu sticlă și a elementelor decorative, pentru a maximiza efectul luminos. Oglinda alături de ușile de la duș din sticlă contribuie și ele la acest truc vizual. Mobila ajută la crearea unui mediu elegant, funcțional, cu spații de depozitare bine configurate pentru toate articolele de toaletă și produsele pentru baie.

Nimic nu exprimă ideea de sofisticat mai bine decât blatul din sticlă ales pentru corpul peste care este aplicat lavoarul. Albastrul oferă o estetică frumoasă, modernă și curată, însuflețind baia.

Pentru crearea acestui design modern, a fost ales MDF-ul acrilic alb, cântuit cu adeziv poliuretan, pentru a garanta rezistența la aburi și apă.

Holul

Un dulap practic va aduce spațiu și organizare în această parte importantă a casei, fiind unul din locurile în care pantofii, gențile, îmbrăcămintea și alte lucruri sunt depozitate. Indiferent de dimensiunea holului, se poate adapta oricând mobila destinată depozitării, pentru a se potrivi nevoilor, transformându-l într-un loc cald, luminos și primitor. 

Pentru a lărgi holul vizual, suprafețele reflectorizante au fost o necesitate. De aceea am luat în în considerare adăugarea oglinzilor pe ușile dulapului, iar pentru a evita blocarea spațiului de acces, am utilizat uși culisante, care glisează în lateral, în loc să se deschidă spre exterior.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Apartament în Târgu Ocna
Laurențiu Grădinaru
iulie 26, 2021
Laurențiu Grădinaru
iulie 26, 2021
Casă în Târgu Ocna
Laurențiu Grădinaru
martie 26, 2021
Laurențiu Grădinaru
martie 26, 2021