Apartament modern în București

Proiectarea mobilierului pentru acest apartament a urmărit optimizarea spațiului, funcționalitatea și luxul printr-un design precis și inteligent.

Bucătărie

Turcoazul este o alegere bună, în trend, mai ales în cazul bucătăriei. Aduce un aer proaspăt, modern și creează multe opțiuni interesante de design. În plus, se potrivește perfect cu o varietate de stiluri.

Banda led de sub unitățile suspendate iluminează tot blatul și oferă locului un aspect luminos și un finisaj mai strălucitor sticlei aplicate între corpurile suspendate și blat, sticla fiind printată și securizată, cu aspect de beton industrial.

Pentru că spațiul din bucătărie nu permite amplasarea unei mese generoase, am optat pentru o masa suspendată, cu design modern, care dispune și de un mic loc de depozitare.

Pentru un aspect simplu și modern, au fost alese mânere frezate în material, oferind avantajul unei manipulări practice. Fronturile sunt foarte ușor de întreținut, pot fi șterese rapid și se evită depunerea murdăriei pe mânere.

Zona de divertisment, așa cum mai este ea numită, trebui să fie foarte bine optimizată, deoarece spațiul trebuie să adăpostească diferitele gadgeturi, cărți și accesorii. În unele locuințe, se utilizează și ca zonă de depozitare sau ca loc de expunere a pieselor de decor. Unitățile TV fixate pe perete și dulapurile plutitoare creează suficient spațiu în cameră.

Masa de cafea este extensibilă și este soluția perfectă atunci când nu se dispune de o zonă de dining.

Pentru a crea un mediu primitor și confortabil în camera de zi, fără a sacrifica eleganța modernă, nuanțele de ciocolată pot fi o alegere potrivită. Acestea reprezintă sănătatea, vindecarea, stabilitatea și onestitatea. Maro ciocolată este culoarea pământului și a lemnului și atunci când este utilizată cu nuanța de verde a colțarului, evocă creșterea și educarea.

Combinațiile de culori maro, verde și crem se completează foarte bine, fiind în trend.

Patul este amplasat în dreptul peretelui principal și dispune de o somieră rabatabilă, care mărește locul de depozitare din cameră.

Pentru a crea iluzia optică a spațiului continuu, ușile dulapului cu oglindă sunt alegerea potrivită. De asemenea, tot pentru optimizarea spațiului, metoda de deschidere a ușilor este cea culisantă. Alături de pat, noptierele dispun de un sertar, care oferă un mic spațiu suplimentar de depozitare, iar pe ele se pot amplasa diverse articole care ar putea fi utile în timpul nopți.

Culoarea deschisă a mobilei reușește să deschidă vizual spațiul mic, iar nuanțele de crem urilizate reușesc să formeze o senzație de relaxare și odihnă.

Chiar dacă televizorul este montat pe perete, consola TV este modalitatea optimă pentru a îmbogăți experiența de divertisment. În plus, aceasta oferă un loc de stocare amplu pentru elementele esențiale și completează armonios designul camerei.

Cu un aspect minimalist, dulapul suspendat care include și oglinda oferă un spațiu generos de depozitare. S-a profitat de golul de sub chiuvetă pentru a integra un corp cu sertare, care, deși nu este mare, permite un volum considerabil de depozitare. În acest spațiu a fost integrată și mașina de spălat rufe.

Fronturile sunt fără mânere având doar linii simple pentru un design modern și curat. Ele se deschid foarte ușor, printr-o simplă apăsare.

În ciuda costurilor lor, chiuvetele din compozit sunt calea viitorului, nu numai în ceea ce privește designul, ci și practic, datorită numeroaselor caracteristici favorabile. Rezistența lor este de lungă durată, menținându-și aspectul frumos pentru mult timp de acum încolo. Durabilitatea, rezistența la temperaturile ridicate, proprietățile sale anti-bacteriene și rezistența la estomparea culorii sunt doar o parte din beneficiile aduse de compozit. Am realizat blatul și chiuveta ținând cont de dimensiunile reduse ale băii, în funcție de designul dorit de client.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Bucătărie din MDF vopsit în Onești
Laurențiu Grădinaru
iunie 17, 2020
Laurențiu Grădinaru
iunie 17, 2020
Casă în Târgu Ocna
Laurențiu Grădinaru
martie 26, 2021
Laurențiu Grădinaru
martie 26, 2021