Casă luxoasă în Onești

Bucătăria

Pentru acest proiect s-a ales organizarea bucătăriei în formă de L, fiind una dintre cele mai eficiente forme de amenajare a bucătăriilor moderne, întrucât permite optimizarea spațiului și accesul mai ușor la zona de gătit.

În centrul bucătăriei a fost amplasată o insulă cu scop multifuncțional, partea laterală, către interior, având sertare iar partea către living, fiind gândită pentru servirea mesei.

Corpurile au fost realizate din MDF Dark Grey GIZIR, nuanță neutră și foarte populară în ultima perioadă. Ele au integrate o serie de accesorii pentru depozitare precum coșurile Jolly. Blatul ales, Gold Craft Oak aduce un aspect natural, fiind și ușor de întreținut.

Decorul din riflaje, realizat din PAL în nuanța stejarului auriu, aduce un plus de rafinament și eleganță acestui design, acesta având și un scop practic, acela de a delimita bucătăria de zona de living.

Dormitorul matrimonial

Un dormitor trebuie să fie acea cameră din casă, în care te simți relaxat și liniștit, refugiul fiecăruia dintre noi. De aceea amenajarea și decorarea sunt foarte importante. Designul ales în acest proiect are elemente decorative inovative.

Patul este elementul central al fiecărui dormitor, în jurul lui se construiește tot conceptul de amenajare. În acest proiect cadrul a fost realizat din PAL și tapițat pe margini. Rezultatul a fost spectaculos, o combinație unică între textura fină și rece a finisajului din MDF acrilic auriu și tapițeria moale, în nuanțe deschise, aplicată peste.

Pe peretele opus al camerei a fost montat un dressing cu uși culisante și spațiu pentru integrarea TV-ului. Deși amenajarea unui dressing într-un spațiu mic poate fi o  provocare, acesta nu necesită atât de mult spațiu.

Un aspect important de care trebuie ținut cont la configurarea lui, este compartimentarea. De aceea, am creat o varietate de rafturi, sertare, bare pentru umerașe, suporturi pentru pantaloni și cravate.

Dormitorul fetei

Dormitorul copiilor trebuie să fie acel loc special din casă care cuprinde tot universul lor. Fie că este vorba despre personajele din desenul animat preferat, fie o jucărie, ele se pot regăsi în piesele de mobilier ce îi înconjoară.

Astfel, pentru camera fetiței a fost conceput un design modern, colorat, imagini cu flori și fluturi animând atmosfera. Paleta de culori aleasă conține nuanțe de roz, alb și verde.

Pentru optimizarea spațiului, dressingul a fost încorporat în peretele lateral, patului, o soluție ingenioasă cu un efect estetic plăcut. Ușile au fost printate cu modelul ales de clienți.

Tehnica imprimării pe mobilă este un concept nou și în trend. Prin această metodă modernă putem personaliza fațadele mobilierului cu imagini de o calitate și claritate foarte bună. Printre avantajele acestei tehnici se numără rezistența sporită în timp a culorilor și rezistența mare la abraziune.

Dormitorul baiatului

În cazul unui dormitor mic, pentru copii, ne axăm pe cele două piese esențiale: patul, care trebuie să fie confortabil și dulapul pentru depozitare. Nu este necesar să renunțăm la ceva anume, putem personaliza piesele de mobilier pentru a veni în întâmpinarea nevoilor noastre.

Cea mai eficientă metodă pentru depozitarea hainelor este un dulap încorporat în perete, o soluție perfectă pentru optimizarea spațiului. Acesta trebuie să fie conceput în funcție de numărul de persoane care îl utilizează, volumul și conținutul garderobei.

Designul acestui dulap este unic. Pe uși a fost printată imaginea unui astronaut cu ajutorul imprimantei UV, imagine aleasă de clienți.

Holul

În acest proiect, dulapul, confecționat din PAL alb a fost montat pe peretele care face legătura cu livingul. Fiind un loc în care lumina naturală este deseori inexistentă, este indicat să alegem culori cât mai deschise pentru piesele de mobilier, precum alb, crem, bej sau gri, culori care creează impresia de spațiu larg.

Designerul a ales stilul modern în proiectarea acestei încăperi, potrivit pentru un apartament în care spațiul este limitat.

Acesta presupune linii și forme simple, ideale în acest caz, unde se urmărește optimizarea spațiului. Pe ușile dulapului au fost atașate oglinzi, acestea creând un efect estetic deosebit, fiind totodată și utile.

În ceea ce privește compartimentarea, s-a acordat o atenție sporită, fiind incluse o diversitate de rafturi și bare pentru umerașe, personalizarea fiind realizată după sugestiile și nevoile clienților.

Îți place această amenajare?

Partenerii noștri – atât arhitecți, cât și designeri – te pot ajuta să obții o locuință așa cum ai visat dintotdeauna.

Alte proiecte

Descoperă și alte amenajări realizate de către Laurențiu Grădinaru.

Apartament modern în Moinești
Laurențiu Grădinaru
martie 29, 2021
Laurențiu Grădinaru
martie 29, 2021
Bucătărie albă în Onești
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 29, 2021
Laurențiu Grădinaru
ianuarie 29, 2021